35) Oost- & Westvleugel (AppI +II) 29/12 – 5 1/1 2013, Families Soler, Wellenberg, Evers en Gerrits, Zwolle

Morgen reizen we weer af richting Zwolle. Als laatste v/d 4 families waarmee we Oud en Nieuw gevierd hebben, blikken we terug op een heerlijk weekje France. Wandelen in de omgeving, bezoekjes aan Reims, Verdun en Chalons en Champagne. Dineren in ’t huisje en het plaatselijke restaurant, goede gesprekken bij ’t haardvuur en de nieuwjaarsborrel op ’t chateau maken het een onvergetelijke week.

Dank namens ons allen en wellicht tot ziens.

HET JAAR 2013

36) Westvleugel (AppII) 9 – 16 februari 2013, Dorota, Kees,Gustav vd Weijden uit Wemeldinge ( Zeeland)

9 – 16 Februari 2013, , Wemeldinge, Zeeland Wij waren gekomen voor rust en ontspanning; daarvoor is dit het juiste adres. Wij zijn twee dagen met de auto op pad gegaan, naar Verdun (oorlogsmonumenten) en Epernay 9beide indrukwekkend en leerzaam). De andere dagen gewandeld en gelezen. Ook in de aanwezige (strip)boeken. Alles bijelkaar een fijne week in deze terecht veel geprezen gite. Dank aan Dhr Landman voor zijn goede zorg, verhalen en tips.

37) Oostvleugel (AppI) 27 April – 4 Mai 2013, Familie van Duijvenvoorde uit Katwijk (ZH), te gast van zaterdag 27 april 2013 tot zaterdag 04 mei 2013

Wat hebben we hier genoten!! De gastvrijheid, het huis, de prachtige omgeving!! In een woord “Geweldig.” Aanrader om te gaan eten: “Au Relais de la Forêt” in Passavent. Aanrader om te bezoeken: Vauquois en Massiges. (Wereldoorlog I). Een week is veel te kort !!

38) Westvleugel (AppII) 4 – 11 Mei 2013, Fam. Bovenkerk uit Best

Oost- & Westvleugel (AppI + II) .Het was een heerlijke week in de twee huisjes van het Jachthuis. De rust en de ruimte, we hebben er met het gezin + aanhang van genoten. De kleine kinderen zijn druk geweest met stokjes, steentjes, de oude tractor, de hooibergen, waterplas en de stenen leeuwen. Ook voetballen was populair. De grote “jongelui” hebben zich vermaakt met het bezoeken van de steden in deze regio.

39) Westvleugel (AppII) 16 – 21 Juni 2013, David & Patricia Botha, Stellenbosch, ZA, en Hendrik bij Mechelen (BE)

Wat een heerlike bezoek. Ons is beindruk met die mooie gîte – alles daar en op de plek! Pragtige werk aan die chateau. Proficiat meneer en mevrouw landman.

Ons het baie lekker gekuier, veral bij Dominique en Rosalyne bij Au Relais de la Forêt in Passavent, twee keer. Hoogs aan te beveel.

Baie dankie Johannes in die vertellinge over die domein en chateau,en van die streek. Indrukwekkende kennis van geschiedenis en kuns!

Bezoek aan Châlons-en-Champagne beslis de moeite werd. Daarna na Oger tussen die Champagne-wingerde. Pragtig was die piekniek bij die kerk boven-op die berg in Ste Ménehould. Mooie uitzig!! Die reën was lekker na die hitte !! (30-35C).

Sterkte en sukses met die verdere ontwikkeling van die domein de Chamisso ! Dankie vir die boek van Adelbert de Ch. Laat ons kontak hou ! ! A la prochaine fois !!

Hartelijk bedankt voor de vriendelijke ontvangst en de huiselijke comfortabele gîte, waar niets ontbreekt om het verblijf aangenaam te maken. Hopelijk tot later. Hendrik (BE)

40) Oost- en West vleugel (AppI+II) 13 – 20 Juli Fam. Jansen uit Kortrijk (BE)

Wat een geweldige week. Alles was perfect: het weer, de plaats, het zwembad, het gezelschap. We hebben het weer fijn gehad met z’n allen – vader, 3 zoons en schoondochters, en 7 kleinkinderen – Met dank aan Johannes en z’n vrouw voor de gastvrijheid en de attente opvang van opa. We zouden best nog wat willen blijven.

41) Westvleugel(AppII) 20 – 26 Juli Peter, Jeanet, Walter en Rien ter Beek, Zwolle

Tja, wat schrijf je dan voor de derde keer in een gastenboek. Laat ik starten met de reden waarom we terugkwamen. Een paar kernwoorden: vertrouwd, gastvrij, thuis voelen.

Ook dit jaar mochten wij dat ervaren. In de zomer, een ander seizoen. Goud, geel, graan, zonnebloemen en veel, heel veel zon. Zwemmen in het Lac du Der. Bijna een hert voor de auto. Dichter bij huis de kerk boven in Sainte Menehould bezocht. In Chalons en Champagne een stadswandeling gemaakt. En… overal natuurlijk een ijsje. Want onder de 25 graden is het niet geweest van de week. Een koude douche op zijn tijd, om de warmte te verjagen. Een nieuw koffiezet apparaat om het coffeïne tekort op pijl te brengen. Alles werd geregeld. Meneer en mevrouw Landman, ook deze keer bedankt voor de goede zorgen. En wie weet … tot een volgende keer.

42) Westvleugel (App.II) 27 Juli – 3 Augustus 2013, Robert en Jelma Hoekstra-Barelds, Judith, Rutger & Maurits (Hilversum)

Door ziekte van onze babyzoon konden wij helaas pas op woensdag naar Frankrijk afreizen in plaats van op zaterdag. Het warme welkom en het prettige huis maakten dat we alsnog genoten hebben. Een voordeel van onze late aankomst was dat we het noodweer van afgelopen zaterdag gemist hebben; de schade aan de bijgebouwen toont aan dat het hier gespookt moet hebben !!

Hartelijk dank voor de gastvrije ontvangst, de wetenswaardigheden en tips en de rondleiding door de prachtige (verlichte) tuin. Wij hopen hier zeker nog eens terug te keren !

43) Westvleugel (AppII) 3 – 10 Augustus 2013, Freek en Petra Riegman, Sara, Anne, Bastian, Carlijn & Jelmer (Barendrecht)

Aan onze week in Villers en Argonne is alweer een einde gekomen.

Morgen vertrekken we naar het Zuiden. Dit jaar voor het eerst een week in het Noorden van Frankrijk gebleven. Normaal gesproken boeken we één overnachting en rijden we in twee dagen naar het Zuiden. Deze tussenstap van een week is ons prima bevallen !

We hebben genoten van de mooie, rustige omgeving. Leuke uitstapjes gemaakt (Ste Menehould / Bar le Duc / Lac du Der / Chalons en Champagne en Verdun). Ook heerlijk gegeten in naastgelegen dorp Passavant. Hier kan je ook prima met kinderen eten. In en om de gîte hebben we “t ook prima gehad. De kinderen hebben heerlijk gespeeld / gelezen en gefietst. We hebben veel gehad aan de tips van meneer Landman. En de vele folders/ boekjes met informatie in de kast waren erg handig. Dank daarvoor !

Met 7 personen in de westvleugel was het soms wat krap (vooral met slapen) maar dat maakte ons niet uit. Wij hebben een fijne tijd gehad. Wie weet komen we nog eens terug (in de Oostvleugel….).

44) Westvleugel (AppII) 10 – 17 Augustus 2013, Fam. Lam-Tse, Den Haag.

Eigenlijk was de intentie om alleen boeken te lezen en filmpjes te kijken, maar elke dag wel leuk bezig geweest. Er was in de omgeving genoeg te doen. Verdun, Bar-le-Duc, Chalons en Ch., Lac du Der. Omlijst met prachtige agrarische “plaatjes,” graanvelden zover het oog reikt.

De kinderen hadden zich kostelijk vermaakt op het terrein, bij de Poneyclub en de geitenboerderij. Vanaf de aankomst tot en met het afscheid hebben wij de gastvrijheid van de heer Landman zeer gewaardeerd. Zijn kennis van de streek en haar geschiedenis gaf het verblijf bijzonder cachet. Wij hebben een heerlijke tijd gehad.

45) Oostvleugel (AppI) 24 – 31 Augustus 2013, Riet & Frans, kinderen en kleinkinderen

Het jachthuis: een formidabel startplaats om Champagne-Ardenne te verkennen ! Voor het overige, zie hiervoor.

46) Westvleugel (AppII) 31/8 – 7/9 2013, Eveline Delemarre en Hugo Snippert, Utrecht.

We hebben een fantastische week gehad! We hebben genoten van de omgeving, en de steden Epernay en Verdun, alsmede het landgoed, de bossen van Chatrices, de geitenkaasboer aan de overkant van de dorpsstraat en het restaurantje in het volgende dorp Passavent. Dank voor de leuke verhalen en adviezen om wat te zien en waar te eten hier in de omgeving.

47) Oost- en Westvleugel (AppI & II) 7 – 14 September 2013, familie Houmes

We hebben als familie een heerlijke tijd met elkaar doorgebracht in het jachthuis, zowel de oostelijke als de westelijke vleugel. Een prachtig huis en mooie omgeving. Hartelijk dank voor uw gastvrijheid en leuke ontmoetingen. Hoewel het weer niet optimaal was, hebben we ook van de omgeving genoten. De kleinkinderen in het bijzonder van de mogelijkheden tot spel en het zwembad.

48) Westvleugel (AppII) 19 – 26 Oktober 2013, Marjan, Wouter en kinderen

We hebben deze week vele tips van Johannes opgevolgd, Chalons en Champagne, Beaulieu, Verdun, Reims. Mede dankzij het prachtige weer hebben we heerlijk veel buiten kunnen zijn. Als restaurant willen we zeker Le cheval rouge (Ste Menehould) aanraden; een leuke kaart tegen zeer schappelijke prijzen. Onze jongste dochter heeft meerdere keren paard gereden bij de poneyclub. Leuke relaxte ambiance. Het huisje is prima bevallen. Wij wensen een ieder een net zo prettig verblijf.