Hieronder volgen reacties van gasten in het jachthuis uit Nederlandstalige kring.

HET JAAR 2010

1) Oostvleugel 16 – 23 Oktober 2010, Annemiek, Remco en Lukas de Berk

Onze complimenten voor het mooie jachthuis en de inrichting. Mijn zoontje was erg blij met kinderfilms van o.a. Bassie en Adriaan. 
Een heerlijke week genoten vd gemakken van dit huis. We zijn met zijn drieen dus zeeen van ruimte. Lukas (4j) vond zijn slaapkamer super en ook ik zou de “ouder” slaapkamer wel mee naar huis willen nemen.
Bedankt voor alle tips, verhalen over het kasteel, het lenen van de boeken.

2) Oostvleugel 18 – 23 Dec. 2010, Tanja, Tommy & Paul Needham, Holland, NZ & UK.

Europe was in the grip of snow & ice when we were here, and we couldn’t go out much. No problem though, we enjoyed staying indoors and read a book. We did manage to visit Epernay and Bar le Duc. We thoroughly enjoyed staying and definitely try to get back !

P.S. Bedankt voor een geweldige vakantie ! We hebben gezien dat u van schilderijen houdt – in ieder geval ziet de gite er mooi uit met alle schilderijen en kaarten. Hopelijk tot ziens, we komen graag eens terug met wat vrienden.
Mvg, Tanja

3) Oostvleugel 27/12/2010 – 3/1/2011, Fam Brosky, Lelyveld

Hebben hier en week volledig ‘rust’ kunnen vinden. Van alle gemakken voorzien, mooie natuur, een heerlijke open haard en samen kunnen genieten. Een goed moment om zo het Nieuwe jaar in te luiden voordat ons werk weer roept.


4) Een weekje rust in een druk en hektisch leven, was wat we wilden. We hebben volop genoten van het huis en de open haard. De omgeving biedt voldoende. De Champagne rondom Epernay (Cotes de Blancs) smaakte verrukkelijk! Een paar flesjes voor thuis zullen ons in gedachten weer terugbrengen naar deze fantastische week. De dagen zijn voorbij gevlogen; het gevoel nemen we mee en houden we vast. Au revoir.

HET JAAR 2011

4) Westvleugel 21 – 28 April 2011, Astrid, John & juliette de Rijk

Wat een geweldige weer en wat een mooie plek! We hebben heerlijk uitgerust & natuurlijk ook wat champagne geproefd ! Wie weet komen we nog een keer terug.

5) Oostvleugel 22 – 25 april 2011, Familie Staring (Utrecht) / Familie van Well (Geneve).

Drie heerlijke dagen met 2 families in de Champagne. De kinderen hebben zich erg goed vermaakt in de tuin, op de schommel, glijbaan, klimboom en ook het paaseieren zoeken was een groot succes. Drie dagen zon, lekker buiten zitten en genieten, BBQ’en en champagne drinken. In Epernay hebben we meer over champagne geleerd tijdens een rondleiding bij Mercier. Voor de kinderen was dit ook leuk, omdat we met een treintje door de caves gingen. Het huisje(App.I) was zeer geschikt voor 2 families.

6a) Oost & Westvleugel 30 april – 7 mei 2011, Peter en Jeanet, Linda, Marjolein, Walter, Rien ter Beek.

Wij hebben met twee gezinnen genoten van een heerlijke week in dit huis. Ruim gezellig, luxe, natuur en rust. Goede ingredienten voor een mei vakantie. Ook de kinderen hebben het goed gehad, volleyballen, tafeltennissen, bbquen, enz. En genoeg boeken, strips in huis om te lezen.
Er is nu nog genoeg over om weer te zien of te ontdekken de volgende keer.
Hartelijk dank voor het gebruik van jullie huis en terrein en de goede zorgen.

6b) Westvleugel 30 April – 7 Mei 2011, Henk en Alijke Hamberg & kids

We hebben genoten van een prachtige meivakantie ! Heerlijk weer, mooie omgeving en een prachtig huis. Dit was voor ons een nieuw stukje Frankrijk en het is ons niet tegengevallen. De kinderen hebben genoten van de ruimte buiten en de nieuwe ping-pong tafel !

7) Oostvleugel 8 – 12 mei 2011, Bert en Janine, 
 Peter en Bea Molema uit Haaksbergen (en hondje van 15jr)

Vijf heerlijke dagen niets moeten, alle tijd en het mooiste weer van de wereld. Beetje vin rouge en een BBQ. Heerlijk. Na vele vakanties op zee te hebben gevierd, zullen we de landmannen onder onze vrienden en families zeker op dit adres attenderen.

8) Oostvleugel 2 juli 2011 Renata, Rene en Luwe Ouwens(15 mnd) uit Delft

Wij hebben een heerlijke week met ons 3-en gehad ! We voelden ons hier meteen erg thuis. het was heel mooi weer. Begin van de week tropisch warm, dus we waren blij met het mooie, nieuwe zwembad! 
Genoten van het mooie landgoed en de omgeving. We hadden nog een weekje moeten boeken !

9) Oostvleugel 9 – 16 juli 2011 Familie Massin-Lowyak-Cuypers, Leuven-Belgie

Hier zijn niet veel woorden nodig om onze ervaringen weer te geven .. GEWOONWEG SCHITTEREND !!!! in alle opzichten !!!! Dit achterlaten wordt niet gemakkelijk ! Terugkeren ? Zonder meer een Aanrader !

Hannejunne (5 jaar): het zwembad en de koeien en de wandelingen .. leukst.
Dorinde (14 Jaar): De omgeving is inderdaad heel mooi om in te gaan wandelen en fietsen.
Jehanne (14 Jaar): Het zwembad en de omgeving is leuk om te wandelen.
Jef (10 jaar): Het zwemmen is heel leuk. En de ping-pong is ook leuk. Je kunt in de buurt leuke fietstochtjes maken.
Mieleen ( 7 jaar): Hier zijn heel veel koeien en paarden en ik heb kleine ponys geaait en die waren lief. Het zwemmen ook heel leuk !

10) Westvleugel 30 – 7 – 2011 – 13 – 8 – 2011, Fam. bakker, Hoek, Nederland. P.S. Een pootje van Massai (hond (5j Colly)

We hebben 2 fantastische weken gehad. het huisje is prachtig en het landgoed ook. Villers en Argonne is ideale uitvalsbasis om de Champagne streek en tevens lotharingen te bezoeken. We zijn naar Verdun en omgeving geweest. dat was zeer indrukwekkend. Reims en Epernay waren ook leuk, en de dagen dat het echt warm was zijn we naar de grote meren gereden. De kinderen vonden dat geweldig. Tevens willen we je langs deze weg bedanken dat we een dag gebruik mochten maken van het zwembad vanwege de blauwe alg in Givry. de kinderen zullen de paardjes uit het weiland een eindje verderop ook wel gaan missen. Kortom, we hebben het allemaal prima naar onze zin gehad. Tot ziens.

11) Westvleugel 22 – 27 Augustus 2011, Fam. v/dLuyt, Amsterdam

Heerlijk weekje in dit fantastische huisje. Dochter helemaal gelukkig met de buurjongens, veel gepingpongd, gezwommen en gefietst. dank voor alles.

12) Oostvleugel 3 – 10 September 2011, Jan Inge, Wiebo, Bernadette, Sandra en Luuk Zoutman

Wat een mooie omgeving is het hier en wat een mooi jachthuis. Het is werkelijk van alles voorzien, ook voor een baby. het zwembad is heerlijk want zelfs al hebben we weinig zon gehad, konden we het goed gebruiken. De omgeving Verdun, Epernay en nog veel meer, ook dichterbij, is genieten. De mooie natuur, kleine Franse plaatsjes en geschiedenis. Het was echt helmaal top ! Wie weet komen we nog een keer terug want er is genoeg te zien en te doen. Bedankt voor de gastvrijheid.

13) Westvleugel 17 – 21 oktober 2011, Hidde (6), Wietske (4), Jelte (2), Willem en Anneke Marsman, Duivendrecht, Nederland

Beste familie Landman,

Terwijl de kinderen aan het voetballen zijn op het zonovergoten grasveld, kijken wij terug op een heerlijke herfstweek in dit bijzonder karakteristieke huis. Tripjes naar Ste Menehould, Chalons en Champagne en natuurlijk Reims en de montagnes de Reims bevestigen weer hoe rijk Frakrijk is aan cultuur en lekkere dingen …. Toch hebben we al met al heel wat uurtjes gewoon “thuis” in en om het jachthuis gespeeld, gelezen, gegeten en gedronken. Tussen al die prachtig en inspirerende tekeningen, schilderijen en foto”s in het huis, een zeer aardige verzameling !

Heel hartelijk dank voor de goede zorgen en wellicht tot een volgende keer.

14a) Westvleugel 22 – 29 Oktober 2011, Richard & Femke & Kenzo (de hond) op 27 Okt.

Wat een fantastische omgeving op maar 4 1/2 uur rijden van huis. Het glooiende landschap met de afwisselende boerenvelden, met her en der een pluk bos of een rijtje bomen> Iedere keer prachtige achteruit – schilderijtjes. Heerlijk gegeten (iedere keer geloof je niet dat het hier in Frankrijk kan: voor 10 E – 12 E 3 0f 4 gangen, soms nog met wijn !!!). Verdun is de moeite waard. Indrukwekkend vonden we het weggevaagde dorpje Vauquois. Ongelofelijk te bedenken dat hier in de regio zo gevochten is. In de hele streek zie je gedenkplaatsen.

De bossen nodigen uit tot wandelen. Enkel het oplopen van teken, maakt het toch minder aantrekkelijk. De gite is erg goed bevallen. Ruim, gezellig ingericht. Van alle gemakken voorzien. Heerlijke bedden ! Komen zeker terug.

14b) Westvleugel 22 – 29 oktober, Heerjansdam, Richard, Femke en Kenza in mail op 30 Okt.

We hebben enorm genoten van eerst uw gite en vervolgens een kamer met open haard in het chateau! We hebben zonder twijfel een zeer plezierige herinnering. Zetten op dit moment de foto’s op onze computer en die zullen, mede door het prachtige weer, zeer geslaagd zijn. We kunnen m.b.v. deze foto’s af en toe bij u ‘op bezoek gaan’. Wij bedanken jullie voor jullie gastvrijheid.

Wellicht tot een volgende keer.

Met de groeten uit ons toch wel erg drukke thuisland.

15) Oostvleugel 23 – 30 december 2011, Christa, Johan,Kurt, Susan, Klara, Evy (2 honden)

We kijken terug op een heerlijk verblijf de afgelopen kerstweek. Het gezellige huis voldeed helemaal aan onze wensen. Het is ruim, comfortabel en gezellig. De grote slaapkamers en de twee badkamers waren heerlijk. Ook hebben we uitgebreid kunnen koken in de prima geoutilleerde keuken, dat was voor ons heel belangrijk. De ruime koel- en vriesruimte en het zelf kunnen wassen was ook erg fijn. En we hebben veel gebruik gemaakt van de aanwezige (kinder)boeken en mooie (Franse) films. Het slechte weer deerde ons niet; dat maakte het binnen bij de open haard zitten alleen maar gezelliger. De pingpongtafel mag niet onvermeld blijven: deze viel zeer in de smaak bij onze zoon. Voor de grote mensen was de open haard de grootste attractie van het huis; die zullen we missen thuis.

Inderdaad is internet met een beperking in het dataverbruik niet meer van deze tijd. We hadden internet onder meer willen gebruiken om nog eens een film te downloaden, recepten op te zoeken en contact te houden met het thuisfront, maar gelukkig had u zelf ook een mooie collectie films en het eten maken lukte ook uit het hoofd. We hebben er dus niet heel veel last van gehad. Wel goed dat u het nu laat vervangen.Maar afgezien hiervan hebben we dus erg genoten van ons verblijf. Ik sluit zeker niet uit dat we nog eens terug zullen komen, wellicht ook om het zwembad eens uit te proberen.

Mede namens mijn man, vriendin en zoon dank ik u hartelijk voor een fijne week!

HET JAAR 2012

16) Westvleugel (AppII) 24 december – 7 januari 2012, Hans Baar, Monique Zwart uit Castricum, Nederland

“Andere” feestdagen met een goed boek. Rust. Staren in het vuur… Met een glas cidre of sanserre…

Toeren door uitgestorven dorpen… Stilte! Pikdonkere nachten. Reims: een schitterende cathedraal! Met de trein naar Chalons en Champagne. En Nederland vergeten! Wij wensen de volgende bewoners net zoveel rust en plezier.

17) Oostvleugel 30 december – januari 2012, Fam.Kempeneer, Waubrugge (Z-Holland)

Oud en Nieuw in Frankrijk in dit prachtige huis.

We hebben met ons gezin een fijne week gehad. Genoten van de mooie omgeving en het lekkere eten in Frankrijk. Wij kunnen met veel positieve energie het nieuwe jaar in.

18) Westvleugel 20 – 25 februari 2012, Jojanneke, Bas (de hond), Pien

Lente op de koop toe, vorst aan de grond, later motregen en mist wat past in deze streek.. Bossen met veel loofbomen en bossen met (veel) wild – dat kan je niet altijd zeggen in Frankrijk – aardige mensen en dat kun je ….

Over dit relais is in dit boekje niets gelogen. Al diverse huisjes gehad, maar deze spant de kroon; evenzo de toewijding van Landman & co: veel weetjes/kennis en belangstelling. Het chateau “by night” met zijn bomen en park gaf nog ’n extra dimensie aan onze positieve indruk!

Dank en groet en een weerzien. Dan komt de jacht ook wel weer dichterbij.

19) Westvleugel 25 februari – 3 mrt 2012, Ronald, Paula, Jeroen, Anna, Twarik, DELFT

Een week is veel te kort!

Wij hebben erg genoten van het huis. Sfeervol ingericht en een heerlijke open haard met rustig hout. De omgeving voldeed aan alle eisen van de hele familie, inclusief de hond. Geschiedenis, cultuur, natuur en heerlijk eten op een steenworp afstand (vooral de laatste twee waren erg in trek bij Twarik de hond). Het is ons zelfs gelukt buiten in de tuin, in de zon, een borrel te drinken, en dat eind februari.

20) Westvleugel 9 – 15 Mrt 2012, Wouter van Os & Marjolein Schikker (Amsterdam)

We hebben een heerlijke week gehad. Ontzettend genoten van de rust, het lenteweer, Verdun Reims, wandelingen in de mooie natuur, de open haard, het lekkere eten en het prachtige huisje en omliggende terrein. We zijn helemaal lekker bijgekomen en komen zeker nog een keer terug.

21) Oost- en Westvleugel 24/3 – 28/4 2012, Silvia van der Net

Zaterdag 28 April. Vertrek na 5 bijzondere weken in een heerlijke omgeving.

Het franse leven bevalt prima en de contacten met de fam. Landman zijn interessant + aangenaam.

Een gelouterde tocht terug naar huis. Ontzettend bedankt voor alles. Hartelijke groet.

22) Westvleugel  28/4 – 5/5 2012, Peter en Jeanet, Walter en Rien ter Beek

We hebben voor de 2e keer genoten van het jachthuis en zijn mooie omgving.. Dit keer Nancy, nog een keer Reims en andere tochtjes gemaakt.

De jongens mochten genieten van het zwembad, ook al was het water koud, 20 graden. Van de tafeltennis tafel werd een goed gebruik gemaakt. We hebben heerlijk gelezen en gewandeld.. Dank voor het gebruik van dit mooie plekje.

23) Oostvleugel 28/4 – 5/5 2012, Vincent, Roline, Noortje, Daniel en Floris

Na een heerlijke week in dit home-away-from-home vertrekken wij morgen verfrist huiswaarts. Afwisselend mooie en minder mooie dagen met activiteiten in de omgeving en verblijf rondom het huis, met vogels, ruimte, rust, voetbal, tafeltennis en tijd om te lezen ! We voelden ons gewaardeerde gasten en vonden het een voorrecht hier te verblijven. Veel dank voor alles.

24) Westvleugel  5 – 12 Mei 2012, Wout Boekelo, Josephine Kooi, Tobias, Daniel

We vielen van de ene verbazing in de andere toen we arriveerden. Wat een prachtige gite en zo sfeervol ingericht; wat een prachtig terrein; aardige gardienne enz.!

Mooie wandelingen hebben we vanuit de gite kunnen maken (we laten dan ook graag de Carte de Randonnee achter). Onze kinderen Tobias & Daniel hebben naar hartenlust kunnen spelen en zelfs fietsen.

Toen we ook nog onze sympathieke gastheer Dhr Landman mochten ontmoeten was het feest compleet. Ook de sympathieke geste voor mijn jarige vrouw zullen we niet gauw vergeten!

Hartelijk dank en hopelijk tot een volgende keer.

25) Westvleugel 7 – 14 Juli 2012, Herman, Simone, Elise en Wiebe

Genoten! L’Argonne nous a étonné! Glooiende heuvels en prachtige bossen. Vos gespot. En zeker een région met een grote historie. We waren onder de indruk van Douaumont. We hebben heerlijk gegeten (ook met kleine kinderen) bij AU RELAIS DE LA FORET. Genoten van de tuinen in Chalons-en-Champagne. De Engelse tuin heeft een heel leuk gansenbord voor kleintjes!

De gite was ruim en met een knipoog naar deze regio et avec grandeur ingericht ! Maar ook met spelletjes. Op de regendagen (2) spelletjes gespeeld en ons verdiept in de geschiedenis van WO I – Haute Chevauchée aanrader ! Tenslotte heeft onze Elise ook de eerste fijne kneepjes van ‘t pingpongen geleerd.

Deze region smaakt naar meer, want aan de Champagne streek zijn we niet eens toegekomen. Dus wellicht tot een volgende keer en rest ons nog de heer Landman te bedanken voor de gastvrijheid!

26a) Oost- en Westvleugel 14 – 28 juli 2012, Sjaak & Nelly Zwerus. Hans & Petra, Marck, Myrthe, Lucas Guijt-Zwerus. Dineke Zwerus, Janine & Willem Dorrepaal, Miranda & Hugo de Roode, Jordi Zwerus. Rijnsburg, Leiderdorp, Wassenaar, Terwoude, Moerkapelle

Wij waren met 13 personen in deze mooie rustige omgeving. We hebben genoten van het mooie weer en het heerlijke zwembad. De kinderen en kleinkinderen, Marck, Myrthe, Lucas Guyt en Lucas, vonden het hier ook geweldig. Zij zaten in App I en waren altijd bij ons. Met het gezamenlijke eten was het een gezellige drukte.

We vonden het bijzonder dat we het kasteel ‘s avonds mochten bewonderen bij nacht. En de duiventil.

We kijken terug op een fijne vakantie waar we veel gezien hebben. De uitstapjes naar Verdun waren erg indruk wekkend. Verder naar Chalon en Champagne. We wilden nog naar Parijs, maar het was deze week te warm !!

26b) Westvleugel 14 – 28 Juli 2012, Hans & Petra, Marck, Myrthe, Lucas Guijt-Zwerus

We hebben door all consternatie niet een stukje geschreven in uw gastenboek, maar ondanks … het (ongeval) hebben wij en vooral de kinderen genoten van uw vakantiehuisje. Het zwembad is een enorme vooruitgang vergeleken met ons vorige bezoek. Onze kinderen hebben het er nog over.

Daarnaast heb ik het erg gewaardeerd dat u bij het ziekenhuis (in Ste Menehould) heeft willen fungeren als tolk en dat u de moeite heeft genomen om uw zwager te consulteren. Nogmaals dank voor uw medeleven en hopelijk tot een volgende keer ! Mail dd 5 Augustus

27) Westvleugel 28 juli – 4 Aug. 2012, Reinildis van Ditzhuyzen, Reinier, Felicitas en Amelie

Wat een heerlijk paradijsje ! We hebben genoten van de omgeving (wijngaarden, hooi-balen, bossen) + steden + dorpen: Bar-le-Duc, Reims, Metz, Chalons, St Mihiel, Verdun, Beaulieu, Hautvillers.

We dronken champagne in Epernay + bezochten natuurlijk de oorlogsmonumenten (WO I).

Het huis is prachtig ingericht en we voelden ons meteen thuis ! BBQ + badminton ook leuk.

28) Oostvleugel 28 Juli – 4 Augustus 2012, Joli, Helga, Arie en Martin

Hartelijk dank voor de gastvrijkheid. Wij hebben genoten van alle luxe voorzieningen, de prachtige omgeving en de plaatselijke rust.

29) Westvleugel 4 – 11 Augustus 2012 Jan en Inge van den Hurk, Annie en Kees de Groen, Eindhoven (Acht)

We hebben mogen genieten van uw heerlijke huisje (alleen de trap naar boven was wat moeilijk !) en van uw tips om uitstapjes te maken. Het ligt in een prachtige omgeving van waaruit je mooie tripjes kunt maken. Misschien komen we nog wel eens terug.

30) Westvleugel 8 – 15 September 2012, Jan en Afra Schouten, Maastricht

Onze week in de Westvleugel was fantastisch.

We hebben de omgeving goed verkend, mede op advies van Johannes + het bezoek aan ‘t kasteel was ook mooi. Heel gastvrij, lekkere koffie.

Als bewoners van een monument weten we wat er komt kijken om alles in goede staat te houden of te verbeteren. Hartelijk dank.

31) Oostvleugel 21 – 28 September 2012, Fam. Ros-De Visser, Rotterdam

Wat een prachtig plekje heeft u hier gecreëerd. De bomen zijn, vooral met de lichtjes, sprookjesachtig mooi; dat vonden onze ouders ook !

Bedankt voor uw medewerking n.a.v. mijn misrekening. Zal voortaan weten dat gites van zat-zat verhuurd worden.

P.S. Madame et Monsieur Noél sont trés gentil. Merci!

32) Oostvleugel 20 – 27 Oktober 2912, Families Tan – van Buuren, Enschede- Borne

De koeientekeningen van Cardine en Jitske nemen veel plaats in …. en dan heb ik ook nog ’n beetje ruimte om te melden dat we behalve koeien in alle kleuren ook: groene spechten, zilverreigers, een grote vos, en een heleboel roest hebben gezien ! We gaan tevreden huiswaards na een prachtige herfstweer week met gouden licht, dus _+ 350 topfoto’s!! We hebben zelfs gezwommen; brr, was wel erg verfrissend ! (20 C).

Het jachthuis was prima verzorgd en de tips van de Hr Landman erg leuk. Hoe dan ook hebben we het gevoel: we hebben veel gezien, maar nog lang niet alles….

Héél veel dank, we hebben genoten van de prachtige entourage hier en de appeltjes uit de boomgaard waren ook héérlijk !!

33) Oostvleugel 27 Oktober – 3 November 2012, Fam. Eeckhout- Cuypers, Goedhuys – Van Laecken, Verheijlen- Blomme, Belgie

Het landhuis en de streek hebben ons heel aangenaam verrast. We onthouden vooral de prachtige wandelingen in het fôret d’Argonne in het herfstlicht en de kapel van de Ermitage van Saint Rouin die stilte oproept. En, niet vergeten, zwemmen bij 31C lucht temperature in helder water van 15 graden.

P.S. Ik herlas hier “Le grand Meaulnes.” Het nachtelijk verlichte kasteel sloot hier merkwaardig bij aan, L. Verheyen.

34) Westvleugel 28 Oktober – 3 November 2012, Fam. Peters en Van Pratt, Mechelen, Belgie

Algemene indruk. Schitterend landschap, bossen die je nog “wouden” kunt noemen. Enkele mooie dorpen, maar daar is nog “werk aan de winkel.” Prima, gezellig huis op een prachtig domein.Zéér lekker gegeten. Ook lekker gegeten, in fijne ambiance, in het café restaurant in Passavant.

Prettig en ongedwongen contact met onze “landlord,” Johannes Landman. Passioneel geboeid door deze streek ( de liefde heeft daarbij duidelijk een handje geholpen), gedreven verteller en mij dunkt ook kenner van de (Franse) geschiedenis.

35) Oost- & Westvleugel  29/12 – 5 1/1 2013, Families Soler, Wellenberg, Evers en Gerrits, Zwolle

Morgen reizen we weer af richting Zwolle. Als laatste v/d 4 families waarmee we Oud en Nieuw gevierd hebben, blikken we terug op een heerlijk weekje France. Wandelen in de omgeving, bezoekjes aan Reims, Verdun en Chalons en Champagne. Dineren in ’t huisje en het plaatselijke restaurant, goede gesprekken bij ’t haardvuur en de nieuwjaarsborrel op ’t chateau maken het een onvergetelijke week.

Dank namens ons allen en wellicht tot ziens.

HET JAAR 2013

36) Westvleugel 9 – 16 februari 2013, Dorota, Kees,Gustav vd Weijden uit Wemeldinge ( Zeeland)

9 – 16 Februari 2013, , Wemeldinge, Zeeland Wij waren gekomen voor rust en ontspanning; daarvoor is dit het juiste adres. Wij zijn twee dagen met de auto op pad gegaan, naar Verdun (oorlogsmonumenten) en Epernay 9beide indrukwekkend en leerzaam). De andere dagen gewandeld en gelezen. Ook in de aanwezige (strip)boeken. Alles bijelkaar een fijne week in deze terecht veel geprezen gite. Dank aan Dhr Landman voor zijn goede zorg, verhalen en tips.

37) Oostvleugel 27 April – 4 Mai 2013, Familie van Duijvenvoorde uit Katwijk (ZH), te gast van zaterdag 27 april 2013 tot zaterdag 04 mei 2013

Wat hebben we hier genoten!! De gastvrijheid, het huis, de prachtige omgeving!! In een woord “Geweldig.” Aanrader om te gaan eten: “Au Relais de la Forêt” in Passavent. Aanrader om te bezoeken: Vauquois en Massiges. (Wereldoorlog I). Een week is veel te kort !!

38) Westvleugel 4 – 11 Mei 2013, Fam. Bovenkerk uit Best

Oost- & Westvleugel (AppI + II) .Het was een heerlijke week in de twee huisjes van het Jachthuis. De rust en de ruimte, we hebben er met het gezin + aanhang van genoten. De kleine kinderen zijn druk geweest met stokjes, steentjes, de oude tractor, de hooibergen, waterplas en de stenen leeuwen. Ook voetballen was populair. De grote “jongelui” hebben zich vermaakt met het bezoeken van de steden in deze regio.

39) Westvleugel 16 – 21 Juni 2013, David & Patricia Botha, Stellenbosch, Zuid Afrika, en Hendrik bij Mechelen (BE)

Wat een heerlike bezoek. Ons is beindruk met die mooie gîte – alles daar en op de plek! Pragtige werk aan die chateau. Proficiat meneer en mevrouw Landman.

Ons het baie lekker gekuier, veral bij Dominique en Rosalyne bij Au Relais de la Forêt in Passavent, twee keer. Hoogs aan te beveel.

Baie dankie Johannes in die vertellinge over die domein en chateau,en van die streek. Indrukwekkende kennis van geschiedenis en kuns!

Bezoek aan Châlons-en-Champagne beslis de moeite werd. Daarna na Oger tussen die Champagne-wingerde. Pragtig was die piekniek bij die kerk boven-op die berg in Ste Ménehould. Mooie uitzig!! Die reën was lekker na die hitte !! (30-35C).

Sterkte en sukses met die verdere ontwikkeling van die domein de Chamisso ! Dankie vir die boek van Adelbert de Ch. Laat ons kontak hou ! ! A la prochaine fois !!

Hartelijk bedankt voor de vriendelijke ontvangst en de huiselijke comfortabele gîte, waar niets ontbreekt om het verblijf aangenaam te maken. Hopelijk tot later. Hendrik (BE)

40) Oost- en West vleugel 13 – 20 Juli Fam. Jansen uit Kortrijk (BE)

Wat een geweldige week. Alles was perfect: het weer, de plaats, het zwembad, het gezelschap. We hebben het weer fijn gehad met z’n allen – vader, 3 zoons en schoondochters, en 7 kleinkinderen – Met dank aan Johannes en z’n vrouw voor de gastvrijheid en de attente opvang van opa. We zouden best nog wat willen blijven.

41) Westvleugel 20 – 26 Juli Peter, Jeanet, Walter en Rien ter Beek, Zwolle

Tja, wat schrijf je dan voor de derde keer in een gastenboek. Laat ik starten met de reden waarom we terugkwamen. Een paar kernwoorden: vertrouwd, gastvrij, thuis voelen.

Ook dit jaar mochten wij dat ervaren. In de zomer, een ander seizoen. Goud, geel, graan, zonnebloemen en veel, heel veel zon. Zwemmen in het Lac du Der. Bijna een hert voor de auto. Dichter bij huis de kerk boven in Sainte Menehould bezocht. In Chalons en Champagne een stadswandeling gemaakt. En… overal natuurlijk een ijsje. Want onder de 25 graden is het niet geweest van de week. Een koude douche op zijn tijd, om de warmte te verjagen. Een nieuw koffiezet apparaat om het coffeïne tekort op pijl te brengen. Alles werd geregeld. Meneer en mevrouw Landman, ook deze keer bedankt voor de goede zorgen. En wie weet … tot een volgende keer.

42) Westvleugel 27 Juli – 3 Augustus 2013, Robert en Jelma Hoekstra-Barelds, Judith, Rutger & Maurits (Hilversum)

Door ziekte van onze babyzoon konden wij helaas pas op woensdag naar Frankrijk afreizen in plaats van op zaterdag. Het warme welkom en het prettige huis maakten dat we alsnog genoten hebben. Een voordeel van onze late aankomst was dat we het noodweer van afgelopen zaterdag gemist hebben; de schade aan de bijgebouwen toont aan dat het hier gespookt moet hebben !!

Hartelijk dank voor de gastvrije ontvangst, de wetenswaardigheden en tips en de rondleiding door de prachtige (verlichte) tuin. Wij hopen hier zeker nog eens terug te keren !

43) Westvleugel  3 – 10 Augustus 2013, Freek en Petra Riegman, Sara, Anne, Bastian, Carlijn & Jelmer (Barendrecht)

Aan onze week in Villers en Argonne is alweer een einde gekomen.

Morgen vertrekken we naar het Zuiden. Dit jaar voor het eerst een week in het Noorden van Frankrijk gebleven. Normaal gesproken boeken we één overnachting en rijden we in twee dagen naar het Zuiden. Deze tussenstap van een week is ons prima bevallen !

We hebben genoten van de mooie, rustige omgeving. Leuke uitstapjes gemaakt (Ste Menehould / Bar le Duc / Lac du Der / Chalons en Champagne en Verdun). Ook heerlijk gegeten in naastgelegen dorp Passavant. Hier kan je ook prima met kinderen eten. In en om de gîte hebben we “t ook prima gehad. De kinderen hebben heerlijk gespeeld / gelezen en gefietst. We hebben veel gehad aan de tips van meneer Landman. En de vele folders/ boekjes met informatie in de kast waren erg handig. Dank daarvoor !

Met 7 personen in de westvleugel was het soms wat krap (vooral met slapen) maar dat maakte ons niet uit. Wij hebben een fijne tijd gehad. Wie weet komen we nog eens terug (in de Oostvleugel….).

44) Westvleugel 10 – 17 Augustus 2013, Fam. Lam-Tse, Den Haag.

Eigenlijk was de intentie om alleen boeken te lezen en filmpjes te kijken, maar elke dag wel leuk bezig geweest. Er was in de omgeving genoeg te doen. Verdun, Bar-le-Duc, Chalons en Ch., Lac du Der. Omlijst met prachtige agrarische “plaatjes,” graanvelden zover het oog reikt.

De kinderen hadden zich kostelijk vermaakt op het terrein, bij de Poneyclub en de geitenboerderij. Vanaf de aankomst tot en met het afscheid hebben wij de gastvrijheid van de heer Landman zeer gewaardeerd. Zijn kennis van de streek en haar geschiedenis gaf het verblijf bijzonder cachet. Wij hebben een heerlijke tijd gehad.

45) Oostvleugel 24 – 31 Augustus 2013, Riet & Frans, kinderen en kleinkinderen

Het jachthuis: een formidabel startplaats om Champagne-Ardenne te verkennen ! Voor het overige, zie hiervoor.

46) Westvleugel 31/8 – 7/9 2013, Eveline Delemarre en Hugo Snippert, Utrecht.

We hebben een fantastische week gehad! We hebben genoten van de omgeving, en de steden Epernay en Verdun, alsmede het landgoed, de bossen van Chatrices, de geitenkaasboer aan de overkant van de dorpsstraat en het restaurantje in het volgende dorp Passavent. Dank voor de leuke verhalen en adviezen om wat te zien en waar te eten hier in de omgeving.

47) Oost- en Westvleugel 7 – 14 September 2013, familie Houmes

We hebben als familie een heerlijke tijd met elkaar doorgebracht in het jachthuis, zowel de oostelijke als de westelijke vleugel. Een prachtig huis en mooie omgeving. Hartelijk dank voor uw gastvrijheid en leuke ontmoetingen. Hoewel het weer niet optimaal was, hebben we ook van de omgeving genoten. De kleinkinderen in het bijzonder van de mogelijkheden tot spel en het zwembad.

48) Westvleugel  19 – 26 Oktober 2013, Marjan, Wouter en kinderen

We hebben deze week vele tips van Johannes opgevolgd, Chalons en Champagne, Beaulieu, Verdun, Reims. Mede dankzij het prachtige weer hebben we heerlijk veel buiten kunnen zijn. Als restaurant willen we zeker Le cheval rouge (Ste Menehould) aanraden; een leuke kaart tegen zeer schappelijke prijzen. Onze jongste dochter heeft meerdere keren paard gereden bij de poneyclub. Leuke relaxte ambiance. Het huisje is prima bevallen. Wij wensen een ieder een net zo prettig verblijf.

HET JAAR 2014

49) Westvleugel (AppII)  26 Februari – 1 Mrt, 2014  André, Marjan, Gijs (10) en Maarten (6) Vos-Pols

Samengevat: we hebben als gezin een paar heerlijke dagen hier gehad ! De rust, de natuur, maar ook de geschiedenis van dit gebied is  de grootste aantrekkingskracht om hier zeker terug te komen.

De eerste avond hebben we gewacht op een HSL-trein en (op een brug, waar onder deze trein enkele jaren geleden het wereld snelheids record brak) hard meegeschreewd met de herrie. Een spannend gevoel om zo dicht bij zo’n trein te kunnen  zijn.

De volgende dag naar Verdun geweest. Eerst naar het ondergrondse fort om een beeld te krijgen van W.O.I vooral voor onze jongens. Toen uiteraard het slagveld bezocht met o.a. het ”Ossuaire” waar we de hoge toren hebben beklommen. Zeer indrukwekkend.

‘S middags gezwommen in het prachige zwembad Aquarelle in Ste Ménéhould.

De volgende dag naar Epernay om de champagnekelders van Mercier te bezoeken….

Op Zaterdagochtend hebben we tussen Vienne -le-chateau en Binarville (circa 14 km ten Noorden van Ste Ménéhould) een Duits kamp uit W.O.I bezocht. Dit kamp wordt volledig opgeknapt door vrijwilligers. Wij zijn door een Nederlandse meneer rondgeleid. O.a. bezochten we de m.s lange gangen waar soldaten zich schuilhielden tijdens mortiergranaataanvallen  van de Fransen. Ook konden we de originele loopgraven inlopen en het smalspoor zien, die de Duitsers gebruikten om troepen af – en aan te voeren. Met veel liefde en hard werken zorgen de vrijwilligers voor een zeer gastvrij welkom.

Natuurlijk moest er ‘s middags weer  gezwommen worden in Aquarelle. Maar niet voordat dhr Landman ons had rondgeleid en iets had verteld over de historie en (bouwkundige) toekomst van het huis… Hartelijk bedankt voor de warme ontvangst en voor de tips en interessante toelichting op de geschiedenis van het gebied.