Chateau de Villers. Aquarel.CHAMPAGNE: Jachthuis te huur, op 9 km van Sainte-Menehould, 35 km van Châlons-en-Champagne, 45 km van Verdun (met vele oorlogs herinneringen uit 1914-1918), 80 km van Reims, 200 km van Parijs en 450 km van Den Haag, in het hart van het historische Argonne woud, luxe gerestaureerd, met antiek ingericht. Park en tuin verlichting, tuin ameublement, ligstoelen, barbecue. Slotdomein met gardien.

Het maakt deel uit van een landgoed met park, stallen en andere bijgebouwen  van het op een heuvel gelegen 16de/18de eeuwse kasteel van Villers-en-Argonne, dat drie honderd jaar toebehoorde aan de familie van de beroemde hier geboren (duitse!) dichter, bioloog, ontdekkings reiziger en auteur van “Peter Schlemihls wundersame Geschichte,” Adelbert von Chamisso.

Het jachthuis bestaat uit twee vleugels, de Oostvleugel met 3 slaapkamers, en de Westvleugel met rwee, die tezamen of gescheiden gehuurd kunnen worden. Fietsen, ook kinderfietsen, aanwezig; een portiek met klimtoren schommels en glijbaan; huiskamer spellen, boeken, cricket, badminton.

Wandelen, paardrijden cross country fietsen, jagen (zwijnen, herten) en vissen vormen hier het voornaamste tijdverdrijf. Watersport en golf op 35 tot 50 km afstand.

Voor paarden liefhebbers is het hier een waar paradijs vanwege de schitterende water- en bosrijke omgeving en het gevarieerde landschap, heuvel en dal. U kunt uw paard meenemen en bij het jachthuis stallen; er is bovendien een manege in Villers zelf.

Op 14 December 2013 werd in Ste Menehould, op 8 km afstand van Villers,  een spectaculair sportcomplex geopend met drie zwembaden, binnen, 31 graden water, een king size bad en een kinderbad, en een openlucht zwembad dat het hele jaar door is verwarmd; een overdekte tennisbaan, een gymnastiek zaal, 2 ultramoderne fitnessruimtes, wellness faciliteiten, Hammam en Souna.


P.S. Jammer als u hier niet vindt wat u zoekt of als het jachthuis, Oostvleugel en Westvleugel al geboekt is in de door u gewenste periode (zie Beschikbaarheid in de twee voorlaatste secties, Pavillon de chasse, Oostvleugel (App I) en Westvleugel ( App II ), maar kijk dan ook op www.gites.nl de m.i beste en meest gebruikersvriendelijke website voor Vakantiehuizen in Frankrijk.


Gate of lions. Toegang tot het landgoed


Gate of boars. Zicht op het kasteel and toegang tot zwembad en park

Villers castle in winter, 24-2-013 kopie
Het kasteel van Villers in de winter

Hunting lodge children playground with picnic corner, 22-10-013 kopie
Speeltuin met picnicplaats bij het jachthuis

Hunting lodge (right), garden with view on the horse stables, garçonnière (first floor Grand stable), house of the caretaker (in front above), 23-10-013
Het jachthuis (rechts), tuin met zicht op de paardenstallen, de garçonnière (eerste verdieping stal) en het huis van de beheerder

Gate of Lions, main entrance to the estate kopie
Gate of Lions, hoofdingang van het landgoed

Access alley (Allée de Chamisso) to castle with house of the caretaker to the left, 9-11-013 kopie
Toegangslaan (Allée de Chamisso) naar het kasteel met het huis van de beheerder